Menu Sluiten

Hoe Een Steiger Opzetten

Heyerick bij ons vindt u alles voor werf en werk!

Veilig & comfortabel werken in elke situatie.

Heyerick, een groeiend familiebedrijf, richt zich tot de vakman met shop, service & specials. Ons aanbod, in de winkel te Nazareth en online, focust op kwalitatieve gereedschap, beschermingsmiddelen, werkkledij en alles om veilig op hoogte te werken. Binnen deze afdelingen streven we ernaar koploper te zijn, gefocust op een ruim, kwalitatief aanbod, alsook het uitbouwen & delen van kennis.

Service staat steeds voorop, wij willen jou ontzorgen & informeren: leveringen, passessies, personalisatie kledij, keuringen, herstellingen, demo”s op de werf, opleidingen… Onze medewerkers staan klaar om je advies te geven in onze winkelruimte van meer dan 3000m2.

Onze Producten:

Sinds oktober 2023 kan je ook bij ons terecht in ons filiaal te Waregem. Met 600m² aan winkelruimte zullen Perle en haar team je alles kunnen aanbieden wat betreft werkkleding, veiligheidsschoenen, gereedschap en veilig werken op hoogte!

We vullen ons assortiment aan met onze specials afdeling. Volgens jouw noden zorgen wij voor ontwerp, productie & plaatsing van aluminium maatwerk: ladders, trappen, loopbruggen & werkplatformen, conform de wetgeving. Wij begeleiden jouw project van A tot Z, zo maken wij studentenwoningen, bouwplaats, werkpost, productieruimte… veilig en toegankelijk. Naast constructies zorgen wij tevens voor plaatsing van permanente valbeveiligingssystemen: dakrandbeveiliging, ankerpunten en levenslijnsystemen.

In een notendop, onze missie is de vakman toelaten om veilig & comfortabel te werken in elke situatie!

Meer info

tags: Alles Voor Werk – Gereedschappen – Machines – Offerte Steigers – Prijs Van Steigers – 

Wenst u meer info over hoe een steiger opzetten kijk dan vlug op https://www.heyerick.be | Hoe Een Steiger Opzetten

Steigers zijn een essentieel onderdeel van elk bouwproject. Ze bieden stabiliteit en veiligheid voor werknemers en materialen tijdens het werk op hoogte. Het correct opzetten van een steiger is dan ook van groot belang. In dit artikel zullen we bespreken hoe je op de juiste manier een steiger kunt opzetten, zodat je veilig en efficiënt kunt werken.

I. Wat is een steiger?

Een steiger is een tijdelijke structuur die wordt gebruikt om te werken op hoogtes die anders niet toegankelijk zouden zijn. Het bestaat uit verschillende niveaus waar werknemers kunnen staan en hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Steigers worden vaak gebruikt in de bouw, maar ook bij schilder- en onderhoudswerkzaamheden.

II. De verschillende soorten steigers

Er zijn veel verschillende soorten steigers, elk met hun eigen specifieke kenmerken en doeleinden. De meest voorkomende types zijn:

• Traditionele steigers – Dit zijn de meest voorkomende steigers. Ze bestaan uit verticale en horizontale buizen en koppelingen die samen een stabiele constructie vormen.

• Rolsteigers – Deze steigers zijn mobiel en kunnen gemakkelijk verplaatst worden op wielen. Ze bestaan uit platformen die op verschillende hoogtes geplaatst kunnen worden.

• Gevelsteigers – Deze steigers worden gebruikt bij het renoveren of repareren van gevels. Ze bestaan uit ladders en platforms die tegen de gevel worden geplaatst.

• Hangbruggen – Dit type steiger wordt vaak gebruikt bij het werken op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals boven water of in nauwe doorgangen. Het bestaat uit metalen frames die aan kabels hangen.

III. Hoe zet je een traditionele steiger op?

Het opzetten van een traditionele steiger kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste stappen en voorzorgsmaatregelen kan het efficiënt en veilig gebeuren. Volg deze stappen om een traditionele steiger op te zetten:

  1. Begin met het opstellen van de basis – Leg de steigerbuizen op de grond en verbind ze met koppelingen om de basis van de steiger te vormen. Zorg ervoor dat de buizen stabiel staan en verstevig ze indien nodig.

  2. Plaats de verticale buizen – Bevestig de verticale buizen aan de basis van de steiger en zorg ervoor dat ze op de juiste afstand van elkaar staan. Controleer ook of ze goed vastzitten.

  3. Bouw de horizontale frames – Plaats horizontale frames tussen de verticale buizen en bevestig ze met koppelingen. Dit zorgt voor stabiliteit en biedt ondersteuning voor de platformen die later geplaatst worden.

  4. Voeg de platformen toe – Plaats de platformen op de horizontale frames en zorg ervoor dat ze stevig vastzitten en niet kunnen verschuiven. Herhaal dit proces voor alle niveaus van de steiger.

IV. Veiligheidstips

Bij het opzetten van een steiger is veiligheid van het grootste belang. Volg deze tips om ervoor te zorgen dat je steiger stabiel en veilig is:

• Controleer of de steiger voldoet aan de veiligheidsvoorschriften en regelgeving.

• Controleer of alle onderdelen van de steiger in goede staat zijn.

• Plaats de steiger op een vlakke en stabiele ondergrond.

• Zorg ervoor dat de steiger verankerd is als deze hoger is dan vier meter.

• Gebruik altijd valbeveiliging, zoals harnassen en lijnen.

V. Slotwoord

Het correct opzetten van een steiger kan een uitdagende taak zijn, maar met de juiste kennis en voorbereiding kan het op een efficiënte en veilige manier gebeuren. Het is belangrijk om altijd de veiligheidsvoorschriften te volgen en ervoor te zorgen dat de steiger stevig en stabiel is. Zo kun je zonder zorgen aan het werk op hoogte!

Wil je meer weten over steigers en hoe je deze op de juiste manier kunt opzetten? Neem dan een kijkje op https://www.heyerick.be/steigers voor meer informatie.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Hoe een steiger opzetten

!–StopPubText–>.